Vindecarea după extracţia dentară

  • Home
  • Blog
  • Vindecarea după extracţia dentară

Vindecarea după extracția dentară

Vindecarea după extracția dentară- cât durează procesul? Aceasta este întrebarea pe care şi-o pun majoritatea pacienţilor după ce le-a fost extras un dinte sau o măsea.
Procesul de vindecare a plăgii postextracţionale este complex, deoarece prin îndepărtarea dintelui, alveola suferă un proces de reconstrucţie osoasă.

Există o serie de stadii ale vindecării, dar un factor foarte important pentru vindecarea locului este imunitatea organismului. De asemenea, în cazul în care există o infecţie la nivelul dintelui extras locul se va vindeca mai greu.

 

În mod normal locul extracţiei se vindecă în cateva zile, în acest timp gingia va acoperi complet osul maxilar. Vindecarea completă durează şase luni de la extracţia dentară.
Este important să ţineţi cont de indicaţiile pe care le primiţi medicul stomatolog, astfel vindecarea se va face rapid şi fără complicaţii.

Citeste si:

Clear Filters

Your smile is your iDentity Clinică stomatologică cu soluții inovatoare pentru orice problemă dentară. Într-o singură zi Implanturile într-o singură…

Implanturile dentare ”All on” sunt soluții ideale pentru o dantură fixă în 24 de ore. Implanturile dentare ”All on 4…

Call Now ButtonProgramează-te acum