Ce înseamnă un zâmbet perfect din punct de vedere estetic?

  • Home
  • Blog
  • Ce înseamnă un zâmbet perfect din punct de vedere estetic?

Zâmbetul este una din cele mai importante căi de comunicare non-verbală. Acesta este unul din motivele pentru care toți, instinctiv, ne dorim un zâmbet sănătos și strălucitor. Zâmbetul înseamnă prietenie, înseamnă bucurie, înseamnă fericire și, în genere, stare de bine.

Zâmbetul, o caracteristică universală a oamenilor

Zâmbetul, spun cercetătorii care studiază comportamentul primatelor, are o istorie de 30 de milioane de ani. Expunerea dinților din față arată, spun ei, lipsa intențiilor agresive și dorința de cooperare. Spre deosebire, “rânjetul”, exprima agresivitatea, dorința de dominare și iminența unui atac. Mai departe, majoritatea studiilor etnologice arată că aproape indiferent de cultură, zâmbetul înseamnă pentru oameni același lucru: mă bucur să te văd, sunt fericit că te întâlnesc.

Zâmbetul și principiile esteticii

Astfel, nu este nicio surpriză că zâmbetul a fascinat oamenii de știință și artiștii secole de-a rândul. Să ne gândim doar la Mona Lisa și zâmbetul ei enigmatic. Leonardo da Vinci a fost unul din marile genii ale Renașterii și unul din primii oameni care au căutat să descopere proporțiile “frumuseții corpului uman”. De asemenea, nu puțini sunt cei care au căutat să descopere “matematica” frumuseții și felul în care părți anatomice sunt aranjate conform “Seriei Fibonacci”, celebrul “număr de aur, phi 1,618”.

Simetria este un alt element al frumuseții și sute de studii de psihologie au confirmat că persoanele care prezintă puternice elemente de simetrie ale feței sunt considerați a fi “frumoși”.

Stomatologia, între știința și estetică

Este, așa-dar, oarecum logic ca întreaga estetică dentară să se sprijine pe aceste principii științifice: cel al simetriei, al proporției de aur și al semnificației comunicaționale.

Pentru noi, la iDentity Clinic, frumusețea feței este alchimie, e un număr și figură geometrică: ϕ și pentagonul. Pentru noi, la iDentity Clinic, stomatologia este știința danturii frumoase și arta zâmbetului. Estetica dentară este cunoaștere, este fler, este inspirație, este artă. Senzual, încrezător, direct, aspectul sănătos al danturii, culoarea dinților, felul în care ei sunt dispuși spun, dintr-o privire, povestea unei vieți sau a unei dorințe. Îmbinând tratamentele dentare și cele de estetică facială noi vă ajutăm să puteți spune “te iubesc” doar cu un zâmbet.

Ce puteți face pentru a avea un zâmbet perfect din punct de vedere estetic?

La iDentity Clinic aplicăm protocoalele digitale pentru a modifica atât culoarea, dimensiunea și poziția dinților prin tratamentele moderne și sigure. Rezultatele sunt spectaculoase și rezistă în timp.

Noi aplicăm cu succes tratamente de top în estetica dentară, precum:

Nu există niciun motiv pentru care să nu ne vizitați la iDentity Clinic dacă doriți un zâmbet mai sănătos și mai strălucitor.

Citeste si:

Clear Filters
Call Now ButtonProgramează-te acum