Am strâns principalele motive pentru a zâmbi (pe 2 octombrie și nu numai!)
Pentru a sărbători ziua cea mare, pentru Ziua Mondială a Zâmbetului, Dr. Raluca Pascu, CEO și Fondator iDentity Clinic, ne dezvăluie cum să profităm la maximum de zâmbetele noastre. Zâmbete mai sănătoase, mai fericite = minți mai sănătoase.
Să recunoaștem, 2020 nu este ușor! Dar există întotdeauna un motiv pentru zâmbi. Iar Ziua Mondială a Zâmbetului își propune să ne reamintească acest lucru – așa că vă prezentăm următoarele 5 motive pentru a vă inspira în această zi!
Motive serioase să zâmbiți
- Zâmbetul calmează instantaneu senzația de stres și îmbunătățește starea de spirit.
- Zâmbetul te face mai atractiv pentru ceilalți. Acest fapt te face și pe tine să te simți bine.
- Când zâmbim, părem mai tineri!
- Zâmbetul are mai multe beneficii pentru sănătate. Zâmbetul scade tensiunea arterială și crește sistemul imunitar. Și cine nu dorește un sistem imunitar puternic în timpul unei pandemii globale?
„Cel mai bun mod de a te simți bine în legătură cu zâmbetul tău, este să petreci mai mult timp îngrijindu-ți dantura”, spune dr. Raluca Pascu.
Iată câțiva pași pentru a avea un zâmbet mai sănătos și mai alb:
1. Limitați cantitatea și frecvența gustărilor pe care le consumați între mese. Menținerea unei bune igiene orale în aceste zile este mai importantă ca niciodată!
2. Faceți-vă timp să vă spălați bine pe dinți primul lucru dimineața și înainte de a vă culca! Cel puțin 2 minute, de două ori pe zi! A petrece mai mult timp pentru a păstra igiena bucală optimă la domiciliu vă va ajuta să combateți o serie de probleme dentare precum sângerarea gingiilor și respirația urât mirositoare.
3. Un duș bucal este un pas extraordinar la rutina zilnică de igienă la domiciliu. Acesta direcționează un flux de apă pe dinți și pe gingii – ceea ce s-a dovedit că reduce placa dentară și îmbunătățește sănătatea generală a gingiilor. Ele oferă, de asemenea, avantaje semnificative față de ața dentară convențională celor care au aparate ortodontice fixe și lucrări protetice.
4. Reduceți consumul de băuturi colorate, precum cafea, ceai, vin roșu, băuturi carbogazoase! Dacă nu este posibil, încercați să beți o băutură într-un timp scurt (câteva minute), mai degrabă decât să o sorbiți pe tot parcursul unei zile. Acest lucru minimizează timpul în care dinții tăi sunt expuși coloranților. Un alt sfat este să folosiți un pai pentru a evita contactul cu dinții.
Clătiți-vă gura cu apă după mese și / sau mestecați gumă fără zahăr după ce ați mâncat pentru a ajuta la auto-curățarea suprafețelor dinților.
- Renunțați la fumat! Fumatul produce pete care sunt greu de îndepărtat, Cu cât fumezi mai multe țigări, cu atât mai multe pete se acumulează pe suprafața dinților.
Este bine să știm de la o vârstă cât mai tânără că este esențial să vizitați regulat un dentist pentru un control și o igienizare profesională (detartraj, periaj, airflow) o dată la 6 luni. Ajută la îndepărtarea petelor, la eliminarea peliculei de bacterii (placa dentară) și contribuie la păstrarea unor dinți albi și sănătoși!
Vă doresc o zi frumoasă, cu multe zâmbete!
#smileday