Fațete dentare
iDentity

CE SUNT FAȚETELE DENTARE

Fațetele dentare reprezintă o metodă restaurativă și estetică minim-invazivă, de îmbunătățire a aspectului dinților, cu rezultate imediate. O fațetă dentară bine pusă și întreținută corespunzător poate dura între 12 și 20 de ani. Perfecționată timp de mai bine de un secol (primele fațete dentare au apărut la Hollywood, la începutul secolului XX), tehnica aplicării fațetelor dentare s-a modificat radical în urma digitalizării stomatologiei și a apariției unor materiale compozite speciale deosebit de rezistente, la grosimi extrem de reduse.

Beneficiile fațetelor dentare

Din punct de vedere strict medical, fațetele dentare sunt folosite pentru refacerea dinților care prezintă fisuri minore sau sunt ciobiți. De asemenea, fațetele dentare reprezintă un tratament eficient în cazul în care pacientul prezintă dinți înghesuiți, încălecați sau strungăreață. Ele sunt recomandate și în remodelarea dinților mici sau care s-au tocit/micșorat în urma proceselor de uzură.

Tipuri de fațete dentare

Estetic, fațetele dentare permit obținerea unui zâmbet alb, strălucitor atunci când pacientul prezintă dinți cu modificări de culoare, pete inestetice sau dacă tratamentele clasice de albire s-au dovedit ineficiente.

Fațele denare sunt de două tipuri: prep și non-prep.

Fațetele prep necesită înlăturarea prealabilă a unui strat extrafin de pe suprafața dintelui, cele non-prep, nu. Fațetele non-prep se aplică doar pe dinții perfect sănătoși. Fiecare persoană are propriile-i trăsături și propria frumusețe. Fațetele dentare ne permit să scoatem aceste trăsături frumoase în relief și, cu ajutorul zâmbetului, să obținem armonia. Cu ajutorul tehnologiei, putem să dimensionăm fațetele și să le plasăm în poziția ideală pentru fiecare tip de frumusețe în parte.

Redescoperă zâmbetul strălucitor și încrederea de care ai nevoie.
Programează-ți consultația gratuită la clinica iDentity chiar astăzi!

Sună, programează-te sau mergi in clinicile noastre pentru a-ți rezerva locul.

Redescoperă zâmbetul strălucitor și încrederea de care ai nevoie. Programează-ți consultația gratuită la iDentity chiar astăzi!

Sună, programează-te sau mergi in clinicile noastre pentru a-ți rezerva locul.

Programează-te acum