Stomatologie copii iDentity

Stomatologia pentru copii, cunoscută și sub denumirea de pedodonție, este o specializare în domeniul stomatologiei care se concentrează pe îngrijirea orală și tratamentul afecțiunilor dentare la copii și adolescenți. Această ramură a stomatologiei vizează prevenirea, diagnosticarea și tratarea problemelor dentare specifice vârstelor fragede, precum cariile dentare, traumatismele dentare și problemele de dezvoltare și creștere a dinților. În stomatologia pentru copii, abordarea preventivă și educarea pacienților și părinților sunt esențiale pentru a menține sănătatea orală pe termen lung și pentru a dezvolta obiceiuri sănătoase de îngrijire orală în copilărie și adolescență.

Stomatologia copiilor

Pedodonția, cunoscută și ca stomatologia pediatrică, este o ramură specializată a stomatologiei care se ocupă de îngrijirea orală și tratamentul afecțiunilor dentare la copii și adolescenți. Scopul pedodonției este de a asigura sănătatea orală și prevenirea problemelor dentare în copilărie și adolescență, precum și de a educa copiii și părinții despre importanța unei igiene orale adecvate.

Pedodontul, sau medicul stomatolog pediatru, este specializat în diagnosticarea, tratarea și prevenirea afecțiunilor dentare specifice copiilor, precum:

  • Cariile dentare: Pedodontul efectuează tratamente pentru cariile dentare la copii, cum ar fi obturațiile, extracțiile și, în cazuri mai avansate, tratamentele endodontice (tratamentul de canal).

  • Probleme de dezvoltare și creștere a dinților: Pedodontul poate identifica și trata probleme legate de dezvoltarea dinților, cum ar fi erupția dentară, dinții retenționați și abcesele dentare.

  • Ortodonție: Unii pedodonți sunt și ortodonțiști și se ocupă de tratamentul problemelor legate de alinierea dinților și ocluzia la copii și adolescenți, cum ar fi înghesuirea dentară, diastema (spații între dinți) și malocluzii.

  • Traumatismele dentare: Pedodontul este pregătit să trateze fracturile dentare, avulsiile dentare (când un dinte este smuls în întregime) și alte leziuni dentare cauzate de accidente sau căderi.

  • Prevenirea afecțiunilor dentare: Pedodontul îi poate ajuta pe copii să învețe tehnici adecvate de periaj și să utilizeze produse de igienă orală potrivite, precum și să ofere tratamente preventive, cum ar fi sigilarea fisurilor dentare și aplicarea de fluor.

Pedodontul lucrează, de asemenea, în strânsă colaborare cu părinții pentru a promova o îngrijire orală adecvată în familie și a asigura o abordare preventivă în ceea ce privește sănătatea orală a copiilor.

Redescoperă zâmbetul strălucitor și încrederea de care ai nevoie. Programează-ți consultația gratuită la iDentity chiar astăzi!
Sună, programează-te sau mergi in clinicile noastre pentru a-ți rezerva locul.

Call Now ButtonProgramează-te acum