Aparate dentare iDentity

Aparate dentare
iDentity

Aparatele dentare sunt dispozitive ortodontice utilizate pentru a corecta problemele legate de alinierea și poziția dinților, precum și de ocluzia (modul în care se închid cele două maxilare ). Acestea pot fi utilizate pentru a trata o varietate de probleme dentare, cum ar fi înghesuirea dentară, spațiile între dinți, supra acoperirile dentare, malocluzii și probleme  de dezvoltare ale maxilarelor.

Aparatele dentare invizibile
APARATE DENTARE INVISALIGN
Invisalign este un sistem de aparate dentare invizibile și detașabile, care utilizează aliniatori transparenti pentru a corecta problemele de aliniere și poziționare a dinților. Aceste aparate sunt o alternativă estetică și confortabilă la aparatele dentare tradiționale, fixe. Invisalign poate fi folosit pentru a trata o varietate de probleme dentare, precum înghesuirea, spațiile între dinți, suprapunerile dentare și anumite tipuri de malocluzii.
APARATE DENTARE SPARK
Spark Aligners este un sistem de aparate dentare invizibile și detașabile, similar cu Invisalign, care folosește aliniatori transparenti pentru a corecta problemele de aliniere și poziționare a dinților. Spark Aligners oferă o soluție estetică și confortabilă pentru pacienții care doresc să-și îmbunătățească aspectul zâmbetului fără a apela la aparatele dentare tradiționale, fixe.
Avantajele aparatelor dentare invizibile 
 Discretie 
Aparatul dentar invizibil utilizează aliniatoare transparente care sunt aproape invizibile atunci când sunt purtate, oferind astfel un aspect mai estetic decât aparatele dentare tradiționale.
Confort
Aliniatoarele din material moale și neted al aparatului dentar invizibil  sunt mai confortabile decât sârmele și bracket-urile metalice, reducând riscul de iritații și leziuni ale gingiilor și obrajilor.
Detașabilitate
 Aliniatoarele Invisalign sunt detașabile, ceea ce permite pacienților să le îndepărteze atunci când mănâncă sau se periază dinții, facilitând astfel igiena orală și reducând riscul de acumulare a resturilor alimentare.
Mai puține restricții alimentare
Fiind detașabile, aliniatoarele invizibile permit pacienților să mănânce aproape orice, fără a fi nevoie să evite anumite alimente care ar putea afecta aparatele dentare tradiționale.
Proces mai scurt
Pentru unele cazuri, tratamentul cu aliniatoare invizibile poate fi mai scurt decât tratamentul cu aparatele dentare tradiționale, deoarece nu necesită ajustări periodice la cabinetul stomatologic.
 
Predictibilitate

Tehnologia avansată de modelare computerizată utilizată, permite o planificare precisă a tratamentului și previzualizarea rezultatelor finale, oferind astfel pacienților o mai mare încredere în procesul de corecție a dinților.

Aparate dentare
pentru copii

Aparatele dentare mobile pentru copii sunt dispozitive ortodontice detașabile, utilizate pentru a corecta problemele dentare la copii și adolescenți în timpul dezvoltării lor. Acestea sunt de obicei recomandate pentru corectarea unor probleme mai simple sau pentru a pregăti gura copilului pentru un tratament ortodontic ulterior, în cazul în care este necesar. Aparatele dentare mobile sunt personalizate pentru a se potrivi gurii fiecărui copil și pot fi îndepărtate pentru mâncare, igienă orală sau activități sportive.

Avantajele aparatelor dentare mobile pentru copii includ:

Flexibilitate:
Aparatele dentare mobile pot fi îndepărtate în funcție de nevoile copilului, oferindu-le mai multă libertate în timpul mesei, activităților sportive și igienei orale.
Confort:
Deoarece aparatele dentare mobile pot fi scoase, copiii se pot obișnui treptat cu ele și pot experimenta un nivel mai scăzut de disconfort decât în cazul aparatelor dentare fixe.
Prevenirea problemelor mai grave:
Aparatele dentare mobile pot fi utilizate pentru a corecta problemele dentare la un stadiu incipient, prevenind astfel nevoia unor tratamente mai complexe pe măsură ce copilul crește.
Personalizabile:
Aparatele dentare mobile pot fi personalizate în funcție de nevoile specifice ale copilului, iar unele modele pot fi ajustate pe măsură ce copilul crește și dinții se dezvoltă.
Costuri mai mici:
În general, aparatele dentare mobile sunt mai puțin costisitoare decât aparatele dentare fixe, ceea ce le face o opțiune accesibilă pentru mulți părinți.

Aparatele dentare
autoligaturante

Aparatele dentare autoligaturante sunt un tip de aparat dentar modern care utilizează bracket-uri speciale, care nu necesită utilizarea ligaturilor elastice sau metalice pentru a menține arcul ortodontic în poziție. Aceste aparate dentare au câteva avantaje față de aparatele dentare tradiționale și pot oferi rezultate mai rapide și mai confortabile pentru pacienți.

Avantajele aparatelor dentare autoligaturante includ:

Tratament mai rapid:
Datorită mecanismului de autoligaturare, aparatele dentare autoligaturante permit o mișcare mai eficientă și mai rapidă a dinților, ceea ce poate duce la o durată mai scurtă a tratamentului ortodontic.
Confort:
Aparatele dentare autoligaturante au bracket-uri mai mici și mai netede, ceea ce poate reduce disconfortul cauzat de frecare și iritații la nivelul gingiilor și mucoasei bucale.
Igienă:
Fără ligaturi, aparatele dentare autoligaturante sunt mai ușor de curățat și pot contribui la o igienă orală mai bună în timpul tratamentului. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de apariție a cariilor dentare și a problemelor gingivale.
Ajustări mai puțin frecvente:
Aparatele dentare autoligaturante necesită, în general, mai puține vizite la ortodont pentru ajustări, deoarece sistemul de autoligaturare permite o mișcare mai continuă a dinților.
Estetică:
Aparatele dentare autoligaturante sunt disponibile într-o varietate de materiale, inclusiv metal, ceramică și safir. Opțiunile estetice, cum ar fi cele ceramice și din safir, sunt mai discrete decât aparatele dentare tradiționale.

Aparate dentare
vizibile

Aparatele dentare vizibile sunt dispozitive ortodontice tradiționale care constau în bracket-uri, arcuri și ligaturi utilizate pentru a corecta alinierea și poziționarea dinților, precum și malocluziile. Aceste aparate dentare sunt mai vizibile decât aliniatorii transparenti, cum ar fi Invisalign sau Spark Aligners, dar sunt eficiente în tratarea unei game largi de probleme dentare și maxilare.

APARATE DENTARE CU BRACKEȚI METALICI
Aparatele dentare cu brackeți metalici sunt dispozitive ortodontice tradiționale utilizate pentru a corecta problemele de aliniere, poziționare a dinților și malocluzii. Aceste aparate dentare sunt compuse din brackeți metalici, arcuri și ligaturi elastice care lucrează împreună pentru a aplica o forță constantă pe dinți, îndreptându-i treptat în poziția corectă.
APARAT DENTAR ICONIX
Iconix este un sistem de aparat dentar care combină estetica cu eficiența. Aparatele dentare Iconix sunt realizate dintr-un aliaj metalic special (aliaj de nichel, titan și cupru), care are o culoare asemănătoare cu cea a dinților naturali, ceea ce le face mai puțin vizibile decât aparatele dentare tradiționale din metal.
APARAT DENTAR CERAMIC
Aparatele dentare ceramice sunt o alternativă estetică la aparatele dentare tradiționale din metal. Acestea sunt realizate din materiale ceramice transparente sau colorate care se potrivesc cu nuanța dinților naturali, fiind astfel mai puțin vizibile. Aparatele dentare ceramice sunt o opțiune populară, în special pentru adulți și adolescenți care doresc să-și îmbunătățească zâmbetul fără a compromite aspectul estetic.
APARAT DENTAR SAFIR
Aparatele dentare Safir (sau din safir) sunt un tip de aparat dentar estetic realizat din cristale de safir monocristalin transparent. Acestea sunt o opțiune populară pentru pacienții care caută o soluție ortodontică discretă, dar eficientă, deoarece sunt aproape invizibile pe dinți. 
image 23 (3)
Aparatele dentare din safir au câteva avantaje față de alte  tipuri de aparate dentare, precum cele  metalice sau ceramice:
Estetică îmbunătățită
Cristalele de safir sunt transparente și se integrează armonios în culoarea dinților, făcând aparatul dentar mai puțin vizibil.
Rezistență la decolorare

Safirul este mai rezistent la decolorare decât alte materiale, menținându-și aspectul estetic pe termen lung.

Rezistență la zgârieturi

Cristalele de safir sunt mai rezistente la zgârieturi decât ceramica, ceea ce înseamnă că aparatul dentar va rămâne mai neted și mai strălucitor în timp.

Confort
Aparatul dentar cu safir poate fi mai confortabil decât cel metalic, deoarece este mai puțin probabil să irite țesuturile moi ale cavității bucale.
Compatibilitate cu alimentele și băuturile

Aparatul dentar cu safir este mai puțin predispus la colorare sau pătare din cauza alimentelor și băuturilor consumate.

Aparate dentare
DAMON Q METALIC

Aparatele dentare Damon Q fac parte din sistemul de aparate dentare Damon, care este un tip de aparat dentar autoligaturant. Acest sistem este cunoscut pentru eficiența sa în tratamentul ortodontic și pentru confortul sporit pe care îl oferă pacienților. Damon Q este versiunea din metal a sistemului Damon și oferă numeroase avantaje față de aparatele dentare tradiționale:
Tratament mai rapid:
Sistemul Damon, inclusiv Damon Q, permite o mișcare mai eficientă a dinților datorită mecanismului său de autoligaturare. Acest lucru poate duce la o durată mai scurtă a tratamentului ortodontic.
Confort sporit:
Bracket-urile Damon Q au un design mai neted și mai rotunjit, reducând astfel disconfortul și iritațiile în gură. De asemenea, sistemul de autoligaturare elimină nevoia de ligaturi elastice, ceea ce face ca ajustările să fie mai puțin dureroase.
Ajustări mai puțin frecvente:
Aparatele dentare Damon Q necesită mai puține vizite la ortodont pentru ajustări, deoarece sistemul de autoligaturare permite o mișcare mai continuă a dinților.
Igienă îmbunătățită:
Fără ligaturile elastice sau metalice, aparatele dentare Damon Q sunt mai ușor de curățat și pot contribui la o igienă orală mai bună în timpul tratamentului.
Estetică:
Deși aparatele dentare Damon Q sunt realizate din metal, designul lor modern și mai discret poate fi considerat mai atractiv decât aparatele dentare tradiționale din metal.

Aparate dentare
DAMON CLEAR

Aparatele dentare Damon Clear sunt o versiune estetică a sistemului de aparate dentare Damon, care este un tip de aparat dentar autoligaturant. Damon Clear utilizează bracket-uri transparente din material ceramic, ceea ce le face mai puțin vizibile decât aparatele dentare din metal. Acestea oferă numeroase avantaje față de aparatele dentare tradiționale și alte tipuri de aparate dentare estetice:
Estetică:
Damon Clear folosește bracket-uri transparente care se potrivesc cu nuanța naturală a dinților, făcând aparatul dentar mai discret și aproape invizibil. Acest lucru le face o opțiune populară pentru pacienții care doresc să își îmbunătățească zâmbetul fără a compromite aspectul estetic.
Tratament mai rapid:
Ca și în cazul altor aparate dentare Damon, sistemul Damon Clear permite o mișcare mai eficientă a dinților datorită mecanismului său de autoligaturare. Acest lucru poate duce la o durată mai scurtă a tratamentului ortodontic.
Confort sporit:
Bracket-urile Damon Clear au un design mai neted și mai rotunjit, reducând astfel disconfortul și iritațiile în gură. De asemenea, sistemul de autoligaturare elimină nevoia de ligaturi elastice, ceea ce face ca ajustările să fie mai puțin dureroase.
Ajustări mai puțin frecvente:
Aparatele dentare Damon Clear necesită mai puține vizite la ortodont pentru ajustări, deoarece sistemul de autoligaturare permite o mișcare mai continuă a dinților.
Igienă îmbunătățită:
Fără ligaturile elastice sau metalice, aparatele dentare Damon Clear sunt mai ușor de curățat și pot contribui la o igienă orală mai bună în timpul tratamentului.

Aparate dentare
DAMON Q METALIC

Aparatele dentare Damon Q fac parte din sistemul de aparate dentare Damon, care este un tip de aparat dentar autoligaturant. Acest sistem este cunoscut pentru eficiența sa în tratamentul ortodontic și pentru confortul sporit pe care îl oferă pacienților. Damon Q este versiunea din metal a sistemului Damon și oferă numeroase avantaje față de aparatele dentare tradiționale:
Tratament mai rapid:
Sistemul Damon, inclusiv Damon Q, permite o mișcare mai eficientă a dinților datorită mecanismului său de autoligaturare. Acest lucru poate duce la o durată mai scurtă a tratamentului ortodontic.
Confort sporit:
Bracket-urile Damon Q au un design mai neted și mai rotunjit, reducând astfel disconfortul și iritațiile în gură. De asemenea, sistemul de autoligaturare elimină nevoia de ligaturi elastice, ceea ce face ca ajustările să fie mai puțin dureroase.
Ajustări mai puțin frecvente:
Aparatele dentare Damon Q necesită mai puține vizite la ortodont pentru ajustări, deoarece sistemul de autoligaturare permite o mișcare mai continuă a dinților.
Igienă îmbunătățită:
Fără ligaturile elastice sau metalice, aparatele dentare Damon Q sunt mai ușor de curățat și pot contribui la o igienă orală mai bună în timpul tratamentului.
Estetică:
Deși aparatele dentare Damon Q sunt realizate din metal, designul lor modern și mai discret poate fi considerat mai atractiv decât aparatele dentare tradiționale din metal.

Aparate dentare
DAMON CLEAR

Aparatele dentare Damon Clear sunt o versiune estetică a sistemului de aparate dentare Damon, care este un tip de aparat dentar autoligaturant. Damon Clear utilizează bracket-uri transparente din material ceramic, ceea ce le face mai puțin vizibile decât aparatele dentare din metal. Acestea oferă numeroase avantaje față de aparatele dentare tradiționale și alte tipuri de aparate dentare estetice:
Estetică:
Damon Clear folosește bracket-uri transparente care se potrivesc cu nuanța naturală a dinților, făcând aparatul dentar mai discret și aproape invizibil. Acest lucru le face o opțiune populară pentru pacienții care doresc să își îmbunătățească zâmbetul fără a compromite aspectul estetic.
Tratament mai rapid:
Ca și în cazul altor aparate dentare Damon, sistemul Damon Clear permite o mișcare mai eficientă a dinților datorită mecanismului său de autoligaturare. Acest lucru poate duce la o durată mai scurtă a tratamentului ortodontic.
Confort sporit:
Bracket-urile Damon Clear au un design mai neted și mai rotunjit, reducând astfel disconfortul și iritațiile în gură. De asemenea, sistemul de autoligaturare elimină nevoia de ligaturi elastice, ceea ce face ca ajustările să fie mai puțin dureroase.
Ajustări mai puțin frecvente:
Aparatele dentare Damon Clear necesită mai puține vizite la ortodont pentru ajustări, deoarece sistemul de autoligaturare permite o mișcare mai continuă a dinților.
Igienă îmbunătățită:
Fără ligaturile elastice sau metalice, aparatele dentare Damon Clear sunt mai ușor de curățat și pot contribui la o igienă orală mai bună în timpul tratamentului.

Redescoperă zâmbetul strălucitor și încrederea de care ai nevoie.
Programează-ți consultația gratuită la clinica iDentity chiar astăzi!

Sună, programează-te sau mergi in clinicile noastre pentru a-ți rezerva locul.

Redescoperă zâmbetul strălucitor și încrederea de care ai nevoie. Programează-ți consultația gratuită la iDentity chiar astăzi!

Sună, programează-te sau mergi in clinicile noastre pentru a-ți rezerva locul.

Programează-te acum