Tehnologie

Microscop CJ Optik Gama Flexion

 

Precizia este esențială în intervențiile pe canalul dentar. La iDentity Clinic, toate intervențiile endodontice se fac cu ajutorul microscopului. Folosirea unor instrumente optice ultraperformante pentru tratamentele endodontice se explică prin faptul că ele constituie punctul de plecare pentru alte tratamente stomatologice complexe, așa că de succesul lor depinde, mai departe, succesul tratamentului principal. Intervențiile endodontice presupun:
• curățarea canalelor radiculare;
• prepararea/conformarea mecanică sau rotativă a canalelor radiculare;
• obturarea dintelui.
La iDentity folosim cele mai moderne echipamente menite să crească rata de succes a tratamentelor și siguranța și confortul pacienților. Recent, am achiziționat microscopul CJ Optik gama Flexion, un echipament ultramodern ce permite specialistului endodont o intervenție rapidă, precisă și sigură pe canalele radiculare.

Microscopul CJ Optik gama Flexion este produs la Asslar, în Germania, în imediata apropiere a ”orașului opticii germane”, Wetzlar, ceea ce constituie o garanție a calității și preciziei. Aparatul a primit ”Premiul pentru Design” în anul 2017 și este exportat în nu mai puțin de 75 de țări, printre care Statele Unite, Canada, Elveția, Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Japonia, Koreea de Sud și… România.

LiteTouch laser pentru țesuturi moi și dure

LiteTouch reprezintă o inovație semnificativă în domeniul stomatologiei, având capacitatea de a transforma practica dentară convențională prin versatilitatea și ultraeficiența sa în gestionarea atât a țesuturilor dure, cât și a celor moi. Este un instrument cu o manevrabilitate și adaptabilitate excelentă, care se caracterizează printr-un design intuitiv și o utilizare simplă, garantând în același timp o precizie optimă.

LiteTouch se distinge prin funcțiile sale avansate de ablație și subablație, precum și prin efectul său antibacterian. Acesta utilizează energia luminii pentru a realiza intervenții precise asupra țesuturilor dentare și pentru a efectua proceduri chirurgicale minim invazive. Prin intermediul tehnologiei sale de ultimă oră, LiteTouch redefinește standardul în materie de tratamente stomatologice, sporind calitatea îngrijirii și îmbunătățind experiența pacienților.

Radiograf Myray Hyperion X5

Radiograful Myray Hyperion X5 unul din cele mai performante aparate pentru executarea de radiografii dentare, aparat pe care la iDentity Clinic îl folosim în mod curent în diagnosticul și, respectiv, stabilirea schemelor de tratament. Aparatul emite un nivel extrem de scăzut de radiații, are 15 programe de imagistică presetate și un soft puternic de prelucrare 2D/3D a imaginilor, ceea ce îmbunătățește semnificativ calitatea imaginilor obținute.

HYPERION X5 a fost gândit pentru furnizarea imediată a imaginilor, pentru a simplifica și a crește rapiditatea diagnosticul dentar. De asemenea, HYPERION X5 de la Myray este dotat cu sistem revoluționar de recunostere morfologică tip MRT, cu ajutorul căruia parametrii de expunere sunt stabiliți automat.

RX retroalveolar ENDOS ACP

Aparatul ENDOS ACP produs de firma italiană VILLA Sistemi Medicali este folosit pentru radigrafii retroalveolare.  Acest aparat de ultima generație operează cu un nivel redus de radiații și are un control automat al timpului de expunere corelativ la programul selectat. ENDOS ACP are 30 de programe presetate în funcție o serie întreagă de parametri, printre care și talia pacientului sau regiunea anatomică ce urmează să fie examinată.

Aparatul ENDOS ACP este folosit în mod curent specialiștii în interpretare imagistică de la iDentity Clinic pentru diagnostic și stabilirea schemelor de tratament.

Aparat Anestezie STA Wand Milestone

Aparatul de anestezie STA Wand Milestone este un dispozitiv revoluționar în domeniul stomatologiei, care îmbunătățește în mod semnificativ procesul de administrare a anesteziei locale.

Acest aparat utilizează un sistem computerizat pentru a controla fluxul anestezicului, permițând o injecție liniștită, constantă și controlată. În comparație cu metodele tradiționale, acesta poate oferi o anestezie mai eficientă și mai confortabilă pentru pacient.

STA în titlul produsului se referă la “Single Tooth Anesthesia” (Anestezie a unui singur dinte), reflectând capacitatea aparatului de a anesteziar doar zona exactă care necesită tratament, fără a afecta țesuturile înconjurătoare. Aceasta reduce semnificativ simptomele neplăcute cum ar fi amorțeala extinsă a limbii sau a obrajilor, care sunt adesea asociate cu anestezia tradițională.

Sisteme De Aspiratie Cattani

Sistemul de aspirație CATTANI este o componentă crucială a echipamentelor utilizate la iDentity Clinic. În cadrul intervențiilor de microchirurgie, acesta contribuie esențial la curățirea zonei de intervenție. Nu doar că îndepărtează eficient particulele și reziduurile generate în timpul procedurii, dar asigură și eliminarea salivei, un aspect crucial pentru menținerea unui câmp chirurgical curat și pentru optimizarea vizualizării zonei tratate.

Însă, performanța și eficacitatea sistemelor de aspirație CATTANI nu sunt singurele caracteristici care le diferențiază. Acestea sunt, de asemenea, remarcabil de silențioase, un detaliu semnificativ atunci când ne gândim la confortul pacientului și la concentrarea echipei medicale. Zgomotul redus poate atenua anxietatea pacienților și poate crea un mediu de lucru mai calm și mai productiv pentru medici.

Aceste sisteme de aspirație sunt nu doar instrumente, ci elemente esențiale în cadrul procesului chirurgical, având un rol semnificativ în asigurarea succesului intervențiilor. Datorită fiabilității și eficienței lor, echipamentele CATTANI au devenit un standard în cabinetele dentare de top din întreaga lume, confirmându-și astfel statutul de lider mondial în producția de sisteme de aspirație pentru microchirurgie dentară.

AIRFLOW® Prophylaxis Master Station

AIRFLOW® Prophylaxis Master este un aparat complex pentru curățarea profesională a dinților. Aparatul face parte din noul protocol pentru tratamentul ghidat al plăcii bacteriene, „Guided Biofilm Therapy” dezvoltat de firma elvețiană EMS.

AIRFLOW® Prophylaxis Master reprezintă o soluție integrate pentru carii, prevenție și îngrijire periodontală. Dispozitivul se caracterizează printr-o ergonomie unică, precizie ridicată, întreținere ușoară și asigură respectarea celor mai înalte standarde de igienă. Conceput conform celor mai înalte standarde de performanță, siguranță și confort, în urma testelor efectuate în peste 100000 de ore, AIRFLOW® Prophylaxis Master a fost proiectat să permită cele 3 tratamente principale ale terapiei ghidate a plăcii bacteriene.

Astfel, AIRFLOW® Prophylaxis Master îndepărtează eficient placa bacteriană, petele și tartrul incipient, reducând necesitatea utilizării instrumentarului manual sau acționat electric. Aparatul asigură o curățare minim invazivă și doar acolo unde este necesar. Pentru confort și eficiență, tratamentul este efectuat la o temperatură de irigare controlată.
Datorită designului său subțire și sprayului de înaltă precizie, AIRFLOW® Prophylaxis Master oferă un acces minim-invaziv la pungile parodontale, la lucrările de restaurare și la implanturi, fără să necesite îndepărtarea coroanelor sau a lucrărilor protetice.

Articulatorul pentru înregistrarea ocluziei

Articulatorul pentru înregistrarea ocluziei este esențial pentru asigurarea oricărei lucrări protetice si pentru efectuarea tratamentului ortodontic .

El determină modul în care funcționează și cum sunt direcționate forțele care acționează la nivelul articulatiei mandibulă-maxilar și cum se realizează, practic, mușcătura.

Măsurătorile asigură ca, la finele lucrării, pacientul poate executa o muscătură completă, naturală și cât mai aproape de cea ideală. La iDentity Clinic, folosim articulatoare pentru înregistrarea ocluziei produse de AD2.

HYGIENIO - Sistem Pentru Dezinfecţia Înaltă A Suprafeţelor

iDentity folosește pentru dezinfecție nebulizatorul Hygienio B1.N1, vârful de gamă al firmei italiene Hygienio. Hygienio B1.N1 este un nebulizator “uscat”, aerosolii calzi și uscați asigurând dezinfecția fără a lăsa urme pe suprafețe sau pe haine, fiind, în același timp, prietenos cu mediul
iDentity Clinic este una din puținele clinici stomatologice din România care folosește această tehnologie pentru dezinfecție în timpul pandemiei cu SARS-COV19. Utilizarea Hygienio B1.N1 pentru dezinfectarea cabinetelor, a ariilor comune și chiar a pacienților la sosire sunt procedee care exced protocoalele de decontaminare cerute de autorități în această perioadă.
Substanța activă folosită la dezinfecție nu este toxică și nici nu provoacă alergii, fiind biodegradabilă în proporție de 99,9%.  La fel de important este și faptul că aceasta nu generează rezistenta la bacterii, preîntâmpinând riscul de infecții nosocomiale. TESTAT PE CORONAVIRUS – EFICACITATE IN 3 MINUTE.
Hygienio B1.N1 asigură dezinfectarea eficientă atât a întregului volum al cabinetului, cât și a spațiilor adiacente: recepție, hol, spații auxiliare.
PERMITE UTILIZAREA ÎN PREZENŢA PACIENŢILOR.
Dezinfecţie înaltă în 10 minute. Spectru complet de activitate: Bactericid, Fungicid, Mycobactericid, Virucid, Sporicid.

Laser Biolase Epic X

LASER DIODĂ BIOLASE EPIC X

Laserul diodă BIOLASE EPIC X este cel mai nou laser diodă folosit în cabinetele stomatologice din întreaga lume. De la lansare, peste 10.000 de aparate au îmbogățit ”arsenalul” tehnic al clinicilor stomatologice de top din întreaga lume.

Laserul diodă BIOLASE EPIC X este certificat de federația dentară americană (FDA) pentru a fi folosit în trei tipuri de tratamente:

  1. chirurgia țesutului moale,
  2. tratamente de albire a dinților
  3. terapia durerilor ușoare.

De asemenea, aparatul poate fi folosit cu succes în anumite intevenții chirurgicale ale tratamentelor periodontale.  Laserul diodă BIOLASE EPIC X mai are aplicații în:  expunerea dinților neerupți, tratarea pungilor parodontale, ulcerații aftoase, descoperiri ale implanturilor,  tratamentul ulcerațiilor herpetice și aftoase ale mucoasei orale, etc.

Defibrilator Automat POWERHEART® G5

Powerheart G5 este un dispozitiv complet automatizat, gata de folosire, care poate fi pus în acțiune chiar și de persoane cu cunoștințe medicale minime. Aparatul este produs către firma americană Cardiac Science. Powerheart G5 funcționează prin analiza EKG-Uzului,iar dacă detectează o iregularitate, va livra în mod automat un șoc. Aparat de ultimă generație, Powerheart G5 este sigur și în cazul persoanelor inconștiente, suspecte de stop cardio-respirator. De asemenea, este sigur și pentru salvator, indiferent de gradul lui de instruire.

Odată deschis capacul, Powerheart G5 oferă comenzi scrise și vocale astfel încât operațiunea de salvare să fie personalizată și cu eficiență maximă. Protocoalele de şoc şi de resuscitare cardio-pulmonară sunt automate și ele pot fi setate atât pentru utilizatori profesionişti sau pentru persoane fără pregătire de specialitate.

Cu cât defibrilarea se face mai rapid, cu atât cresc șansele unei resuscitări de succes. Fiecare secundă contează! Activitatea cerebrală poate fi ireversibilă în cazul în care activitatea cardiacă nu poate fi restabilită după 4 minute.

Aparat Piezosurgery Pentru Interventii De Lifting De Sinus MECTRON

Piezosurgery MECTRON este un echipament revoluționar în domeniul stomatologiei, caracterizat prin precizia sa excepțională și versatilitate.

Utilizat în principal pentru proceduri de lifting de sinus, acesta este de asemenea indicat pentru pregătirea zonelor pentru implant, extracții dentare, chirurgie parodontală, modelarea osoasă și endodonție.

Aparatul Piezosurgery MECTRON nu este doar un instrument precis, ci și o tehnologie inovatoare care promovează intervenții chirurgicale minim invazive. În cazul liftingului de sinus, acesta oferă un nivel de precizie micrometrică, asigurând că orice tip de țesut moale – nervi, vase de sânge, membrane – este protejat în timpul tăierii osului. Aceasta minimizează riscul de complicații post-operatorii și promovează o recuperare mai rapidă a pacientului.

Fiziodispenser Implantmed S 923

Fiziodispenser-ul Implantmed S923 este un instrument esențial în practica modernă a stomatologiei, în special în cadrul specializărilor precum implantologie, chirurgie orală și maxilo-facială.

Acesta este dotat cu un motor cu putere mare, care asigură performanțe excelente, și limitare exactă a cuplului, caracteristică care permite precizie ridicată și protejează pacientul de posibilele complicații. În plus, fiziodispenser-ul are posibilitatea de a regla programele de acțiune conform nevoilor planului de tratament, ceea ce îl face extrem de versatil și adaptabil la diferite tipuri de proceduri.

La iDentity Clinic, folosirea fiziodispenser-ului Implantmed S923 a schimbat modul în care se efectuează tratamentele în implantologie, permițând realizarea unor intervenții revoluționare. Una dintre acestea este montarea unei danturi noi și complete în doar 24 de ore, ceea ce înseamnă o îmbunătățire semnificativă a calității vieții pentru pacienți.

Scanner 3D

Scannerul 3D 3shape TRIOS funcțional la iDentity Clinic este printre cele mai performante.

El este echipat cu software tip CAD (computer added design) TRIOS Design Studio, ce permite folosirea sa în multiple tratamente complexe, inclusiv de restaurare protetică în aceeași zi.

Tehnologia 3shape TRIOS combină metoda de captură a imaginii în format 3D cu un program de ultimă generație de interpretare a imaginilor pentru un diagnostic precis.

Diagnodent Pen

Diagnodent Pen este un aparat de ultimă generație care detectează cariile dentare încă neactivate din şanţuri şi fisuri, precum și pe feţele netede ale dinţilor care sunt invizibile cu ochiul liber.

Rezultatele sunt afişate pe un ecran şi pot fi interpretate cu uşurinţă.

Astfel, tratat imediat, dintele revine la structura iniţială fără a fi nevoie de freză. Conform studiilor, cariile reprezintă 80% din cazurile de tratament la copii şi la adolescenţi. iDentity Clinic folosește current Diagnodent Pen pentru detectarea cariilor ascunse.

Aparat Inhalosedare

Aparatul de inhalosedare MATRX Digital MDM folosit de iDentity Clinic este unul din cele mai peformante aparate pentru inhalosedare, o tehnologie care îi ajută pe cei care se tem de doctor, să treacă cu ușurință peste sentimental de frică. 

Inhalosedarea folosește protoxidul de azot, un gaz care, în combinaţie cu oxigenul, înlătură starea de anxietate, inducând un efect de calmare. 

Starea de calm se menţine pe tot parcursul intervenţiei stomatologice, iar pacienţii rămân conştienţi şi receptivi tot timpul. 

Aparatură De Sterilizare

Sterilizare şi dezinfecţie conform normelor UE.

Baie cu ultrasunete

Aparat de sigilat

Piesa Endodontică TRI AUTO ZX

În toate întervențiile pe canale radiculare, folosim cele mai performante aparate produse de compania japoneză MORITA, lider mondial în domeniu.

Aparatele endodontice TRI AUTO ZX dotate cu apex locator incorporat, ghidează medicul pe toată lungimea canalului radicular până la vârful rădăcinii. 

Un tratament de canal reușit, precum și şi durabilitatea lucrării, asigură succesul intervențiilor protetice ulterioare.

Air Flow

Air Flow EMS-S2 folosit la iDentity Clinic este unul din cele mai bune aparate de curățare profesională a dinților. 

Aparatul proiectează cu o presiune foarte mare un jet de apă şi de particule de pulbere fină de bicarbonat de sodiu pe suprafaţele dentare, dar şi în zonele interdentare şi subgingivale.

Air Flow EMS-S2 îndepărtează eficient placa bacteriană și alte depozite moi, precum şi petele de pe suprafaţa dinţilor.

Camere Intraorale

Camerele intraorale permit o excelentă vizualizare a situaţiei clinice, atât de către medic, cât şi de către pacient şi ajută în acest fel la depistarea afecţiunilor ce nu pot fi observate cu ochiul liber sau cu instrumentele obişnuite; de asemenea, camerele sunt conectate cu sistemul computerizat al clinicii, stocând informaţiile necesare în fişele personalizate ale pacienţilor.

Camera intraorala ii permite specialistului in stomatologie sa observe in timp real, tot ceea ce se intampla in cavitatea orala a pacientilor. Cu ajutorul imaginilor proiectate pe un monitor, se pot depista anomaliile sau afectiunile dentare si interveni cu terapiile optime (protetica, profilaxie, endodontie, implantologie, chirurgie dentara, etc.

Sistem Obturatie Endodontica La Cald Endo-Master

Sistemul de obturare verticală la cald Endo-Master pe care îl folosim în mod curent la iDentity Clinic este unul din cele mai performante aparate din gama sa și se utilizează pentru tratamentele endodontice.

Dacă  în trecut extracția era o opțiune comună, în prezent, tratamentele endodontice de ultimă generaţie permit salvarea dintelui.

Instalația este compusă dintr-un aparat de tip pen-stilou pentru înmuierea, distribuirea şi compactarea gutapercii pe canal precum și un pistol pentru obturaţie termoplastrică, pentru tratamentul back+fill a gutapercii folosit după curăţarea şi prepararea canalului.

Lampa Fotopolimerizare Cybird

Lămpile de fotopolimerizare Cybird, aflate în dotarea iDentity Clinic, reprezintă standardul de înaltă calitate pentru toată aparatura de întărire a materialelor composite folosite în tratamentele stomatologice. Aceste instrumente de ultimă generație joacă un rol crucial în rezultatele obținute în cadrul clinicii noastre, contribuind decisiv la succesul tuturor intervențiilor dentare.

Introducerea pe scară largă a materialelor compozite în stomatologie a permis o adevărată revoluție a tratamentelor. Aceste materiale sunt deosebit de versatile, durabile și estetice, fiind în același timp prietenoase cu țesuturile dentare. Ele au permis o evoluție majoră în tratamentul cavitațiilor, în realizarea restaurărilor estetice sau în protezarea dentară. Cu toate acestea, materialele compozite necesită un proces de întărire, sau de polimerizare, pentru a deveni rezistente și pentru a se integra perfect cu structura dentară.

Aici intervin lămpile de fotopolimerizare Cybird, care au revoluționat această etapă a tratamentelor dentare. Aceste lămpile folosesc tehnologia LED pentru a genera lumina de intensitate și lungime de undă adecvată pentru a stimula procesul de polimerizare al materialului compozit. În urma acestui proces, materialul compozit devine dur și perfect adaptat la forma cavității sau a restaurării, asigurând un rezultat final de excepție, atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic.

Sterilizatorul STATIM G4

Sterilizatorul STATIM G4 este cel mai rapid autoclav cu casetă din lume. El asigură sterilizarea perfectă a instrumentelor cu ajutorul unei tehnologii inovatoare.

Aburul sterilizant este injectat în camera de presiune și în caseta încărcată cu instrumente. Aerul din interior este curățat instant, pe măsură ce aburul circulă prin casetă.

Sterlizarea este gata după ce un mic compresor de aer usucă și răcește rapid instrumentele.

Casetele au pereții foarte subțiri, se încălzesc și se răcesc rapid, reducând semnificativ timpul general de procesare a instrumentelor. Instrumentele sunt sterilizate complet în doar 8-11 minute.

Call Now ButtonProgramează-te acum