Implant dentar iDentity

Implant dentar București – Implanturi dentare de inaltă calitate – iDentity

Pierderea unui dinte nu vă schimbă doar aspectul fizic ci și felul în care zâmbiți, vorbiți sau mestecați. Nu mai zâmbiți cu aceeași încredere și nici nu vă mai puteți bucura de unele feluri de mâncare care vă plăceau așa de mult. Azi, mulți apelează la o soluție naturală, mult mai elegantă, mai stabilă și mai de durată în locul tradiționalelor proteze mobile: implantul dentar.

Implantul dentar a devenit extrem de căutat de pacienți deoarece oferă o soluție de ancorare mai stabilă și mai puternică pentru fixarea danturii ce înlocuiește dinții pierduți. Implanturile vor face ca dinții noi să se simtă, să funcționeze și să arate exact ca și dinții naturali, astfel încât să puteți mânca și zâmbi cu toată încrederea.

La iDentity Clinic ne propunem refacerea danturii aproape de perfecțiune, atât din punct de vedere medical-funcțional, cât și din punct de vedere estetic. Folosim pentru realizarea implanturilor cele mai noi aliaje din Titaniu și Zirconiu, precum și cele mai rezistente și estetic-valoroase materiale pentru reconstrucția coroanei. La Identity Clinic asigurăm, în urma unei analize medicale și radiologice complexe, alegerea tipului de implant dentar cel mai potrivit pentru tine.

CE SUNT IMPLANTURILE DENTARE?

Implanturile dentare sunt dispozitive medicale care înlocuiesc rădăcinile dintilor lipsă, oferind o fundație stabilă și durabilă pentru proteze dentare sau coroane. Acestea sunt realizate în general din titan, un material biocompatibil, care se integrează bine cu oasele maxilare și mandibulare, într-un proces numit “osteo-integrare”. Implanturile dentare pot fi utilizate pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă, îmbunătățind aspectul și funcționalitatea dentiției pacientului.

Procesul de osteointegrare, în care implantul se uneste cu osul maxilar, este cheia stabilitǎții şi durabilitații pe termen lung a acestei soluții de restaurare dentarã. Aceastã caracteristicã face ca implanturile dentare nu doar sã arate sau se simtã ca și dinții naturali, dar și sã funcționeze similar, permițând pacienților sã mestece și sǎ vorbeascã cu încredere.

Diferența majorã între implanturi și alte metode de înlocuire a dinților, cum ar fi punțile dentare și protezele, rezidã în designul lor, funcționalitate, durabilitate și impactul asupra sãnãtãții orale generale. Astfel, punțile dentare se bazeazã pe dinții adiacenți pentru support, necesitând adesea șlefuirea acestora pentru a se potrivi corect. Aceastã abordare poate slãbi dinții naturali și poate duce la nevoia de tratamente suplimentare în viitor. Pe de altã parte, protezele, deși sunt o opțiune mai accesibilã, pot fi instabile, inconfortabile și pot limita tipurile de alimente pe care le poate consuma pacientul. De asemenea, protezele nu previn resorbția osoasã, fenomen care poate duce la schimbãri în aspectul facial pe termen lung.

Beneficiile
implanturilor dentare

Funcționalitate:
Implanturile dentare permit pacientului să mestece și să vorbească în mod normal, fără restricții.
Estetică:
Implanturile dentare au un aspect natural și se potrivesc cu restul dinților pacientului.
Confort:
Implanturile dentare se simt și funcționează ca dinții naturali, spre deosebire de protezele dentare tradiționale.
Durabilitate:
Cu îngrijire adecvată, implanturile dentare pot dura mulți ani sau chiar toată viața.
Prevenirea resorbției osoase:
Implanturile dentare ajută la prevenirea resorbției osoase care poate apărea în absența stimulării rădăcinii dintelui.

Beneficiile implanturilor dentare

Principalul avantaj al implanturilor dentare este capacitatea lor de a înlocui dinții lipsã fãrã a afecta dinții adiacenți, spre deosebire de punțile dentare tradiționale , care necesitã şlefuirea dinților vecini pentru susținere. Implanturile oferã o solutie pe termen lung, cu o durabilitate şi stabilitate superioarã, fiind integrate direct in oasele maxilare prin procesul de osteointegrare. Acest lucru ajuta la prevenirea resorbției osoase, care apare frecvent dupa pierderea dinților, mentinand astfel structura faciala şi prevenind îmbatranirea prematurã a feței.

Restaurarea funcției masticatorii

Restaurarea funcției masticatorii este esențială pentru o nutriție adecvată și o calitate a vieții îmbunătățită, iar implanturile dentare reprezintă o soluție de vârf pentru a atinge acest obiectiv.
Aceste dispozitive invoatoare oferă o alternativă durabilă și eficientă la metodele tradiționale de înlocuire a dinților lipsă, cum ar fi punțile dentare sau protezele, restabilind nu doar estetica zâmbetului, dar și funcționalitatea esențială a masticației.
Implanturile dentare sunt structuri din titan implantate chirurgical în osul mandibular, unde se integrează cu osul într-un proces numit osteointegrare. Aceasta oferă o stabilitate și o rezistență comparabilă cu cea a dinților naturali, permitând pacienților să mestece alimente de toate tipurile fără disconfort sau teama că dispozitivul de înlocuire se va deplasa sau deteriora.
Unul dintre principalele avantaje ale utilizării implanturilor dentare pentru restaurarea funcției masticatorii este capacitatea de a restabili forța masticatorie aproape la nivelul dinților naturali. Acest lucru este esențial pentru o dietă echilibrată și sănătoasă. In contract cu alte opțiuni de înlocuire a dinților, implanturile permit o distribuție mai uniformă a forțelor masticatorii, protejând astfel și restul dinților de uzură excesivă.
Prin stimularea constantă a structurilor osoase, implanturile contribuie la menținerea sănătății și volumui osos, asigurând o fundație solidă pentru funcția masticatorie pe termen lung.
Implanturile dentare reprezintă o soluție avansată pentru restaurarea funcției masticatorii, oferind pacienților posibilitatea de a se bucura de o varietate de alimente, îmbunătățind astfel calitatea vieții și sănătatea generală. Prin stabilitatea, durabilitatea și funcționalitatea lor, implanturile dentare sunt o alegere excelentă pentru oricine caută să-și recâștige încrederea în mușcătura lor.

 Îmbunătărirea dicției 

Pierderea dinților poate afecta semnificativ modul în care pronunțăm anumite sunete, înfluențând claritatea vorbirii. În acest context, implanturile dentare joacă un rol esențial, în restaurarea unui zâmbet complet, contribuind în mod direct la îmbunătățirea dicției și a comunicării verbale. Prin înlocuirea dinților lipsă, implanturile dentare permit o articulare corectă și precisă a cuvintelor. Dinții joacă un rol crucial în formarea sunetelor și a cuvintelor, în special a consoanelor. Fără suportul adecvat al dinților, aceste sunete pot deveni neclare, făcând comunicarea dificilă. Implanturile dentare, prin natura loc stabilă și durablă, oferă o fundație fermă, la fel ca dinții naturali, facilitând astfel o vorbire fluentă și naturală. Ele sunt ancorate în oasele maxilare prin procesul de osteointegrare, ceea ce înseamnă că lucrările dentare realizate pe ele sunt fixe și nu se miscă în timpul vorbirii, spre deosebire de protezele dentare mobile care pot aluneca sau produce zgomote în timpul conversației.
Mai mult, reconstrucția arcadelor dentare cu ajutorul implanturilor permite limbii și structurilor moi să se miște în mod natural, restabilind mecanica corectă a vorbirii. Pacienții care aleg implanturi dentare observă adesea o îmbunătățire notabilă a dicției șpr după adaptarea la noii dinți artificiali, redobândind încrederea în capacitatea lor de a comunica eficient.
Prin oferirea unei soluții permanente pentru dinții lipsă, implanturile dentare restabilesc atât funcționalitatea, dar au un impact profund și asupra dicției, permitând pacienților să vorbească clar și cu încredere.
Refacerea estetică 

 

Implanturile dentare au devenit soluția de referință pentru îmbunătățirea esteticii zâmbetului în stomatologie modernă. Această metodă avansată de restaurare dentară nu numai că oferă o soluție durabilă pentru înlocuirea dinților lipsă, dar joacă și un rol crucial în estetica dentară, oferind pacienților un zâmbet natural și încrezător. 
 

Unul dintre principalele avantaje ale implanturilor dentare este capacitatea lor de a restabili un zâmbet complet și armonios. Prin înlocuirea dinților lipsă cu implanturi care imită atât funcția, cât și aspectul dinților naturali, pacienții beneficiază de o îmbunătățire semnificativă a esteticii orale. Implanturile sunt concepute pentru a se integra perfect cu osul mandibular, oferind o fundație stabilă pentru coroanele personalizate care se potrivesc cu nuanța și forma restului dinților naturali.

Pe lângă restaurarea zâmbetului, implanturile dentare contribuie și la menținerea structurii faciale. Pierderea dinților poate duce la resorbția osoasă, ceea ce poate schimba conturul feței și poate duce la un aspect îmbătrânit. Implanturile dentare stimulează osul, prevenind resorbția și menținând astfel volumul facial. Acest proces ajută la păstrarea aspectului tineresc și vibrant al feței, îmbunătățind în mod direct estetica facială.

Un alt aspect important este confortul și încrederea pe care le oferă implanturile dentare. Spre deosebire de soluțiile tradiționale de înlocuire a dinților, cum ar fi punțile sau protezele, implanturile nu se mișcă în timpul vorbirii sau al masticației. Această stabilitate adaugă un nivel suplimentar de confort și le permite pacienților să zâmbească, să vorbească și să mănânce cu încredere, îmbunătățind astfel nu doar aspectul zâmbetului, dar și calitatea vieții.

Implanturile dentare reprezintă o alegere excelentă pentru oricine dorește să îmbunătățească estetica zâmbetului. Prin combinarea funcționalității cu aspectul natural, acestea oferă o soluție completă pentru restabilirea încrederii în zâmbetul fiecărui pacient.

 

 Durabilitatea : 

Implanturile dentare sunt recunoscute pentru durabilitatea lor excepțională, reprezentând o soluție de înlocuire a dinților pe termen lung care poate transforma complet zâmbetul și calitatea vieții pacienților.

Implanturile dentare sunt fabricate din titan, un material biocompatibil care se integrează natural cu osul mandibular într-un proces numit osteointegrare. Această integrare creează o fundație stabilă și durabilă pentru coroana, puntea sau proteza dentară care va fi montată pe implant. Datorită acestui proces de fuziune între implant și os, implanturile dentare oferă o soluție de înlocuire a dinților care poate dura o viață întreagă cu îngrijirea adecvată.

Unul dintre principalele avantaje ale implanturilor dentare este capacitatea lor de a preveni resorbția osoasă, un fenomen care apare frecvent după pierderea dinților și care poate duce la schimbări faciale și pierderea ulterioară a dinților. Prin menținerea stimulării osului,
 
implanturile ajută la păstrarea structurii faciale și a integrității maxilare, contribuind la durabilitatea pe termen lung a restaurării.
 

În comparație cu alte opțiuni de restaurare, cum ar fi punțile dentare sau protezele parțiale, implanturile dentare oferă o soluție mai durabilă care nu necesită înlocuire periodică sau ajustări frecvente. Aceasta înseamnă că, deși costul inițial poate fi mai mare, investiția în implanturi dentare poate fi mai cost-eficientă pe termen lung datorită durabilității și minimizării necesității de tratamente suplimentare.

Prin combinarea materialelor avansate cu tehnici chirurgicale de ultimă oră, implanturile dentare oferă pacienților o soluție de restaurare care îmbunătățește funcționalitatea, estetica și, în cele din urmă, calitatea vieții.
Protecția dinților naturali  

Spre deosebire de punțile dentare, care necesită șlefuirea dinților adiacenți pentru a servi ca suport, implanturile dentare nu afectează sănătatea dinților naturali rămași. Aceasta înseamnă că pacienții pot beneficia de restaurarea dinților lipsă fără a compromite integritatea celorlalți dinți, promovând o sănătate orală pe termen lung.

Îmbunătățirea încrederii și a stimei de sine

Pierderea dinților poate avea un impact negativ semnificativ asupra încrederii și stimei de sine a unei persoane. Implanturile dentare oferă o soluție estetică care îmbunătățește aspectul zâmbetului, restabilind încrederea și stima de sine.

Programează-te acum