Auch, mă doare!… 13.Copilul face sport. Cum îi protejez dantura?

  • Home
  • Blog
  • Auch, mă doare!… 13.Copilul face sport. Cum îi protejez dantura?

13. Copilul face sport. Cum îi protejez dantura?

Auch, mă doare! 13 de întrebări și răspunsuri la problemele stomatologice ale copiilor

Răspunsul simplu este: folosirea gutierelor. Nu e nevoie ca băiețelul sau fetița să facă arte marțiale pentru a-și pune dantura în pericol. Rugby, handbal, baschet, fotbal, hochei, polo sunt tot atâtea sporturi în care contactul între jucători – chiar și neintenționat- este frecvent. ”Am luat un cot în gură” este, probabil, cel mai des răspuns pe care un părinte îl primește la întrebarea: ”ce ai pățit?” Durerea în zona gurii e un lucru neplăcut, dar un dinte rupt se repară doar la cabinetul stomatologic.

Gutierele sunt dispozitive medicale care imobilizează  dantura în ansamblul ei. Gutierele protejată și integritatea fiecărui dinte în parte. Noi recomandăm purtarea gutierelor dentare, în special de către copii. Gutierele pot fi de doua tipuri: prefabricate și făcute pe comandă.

Gutierele prefabricate se cumpără din unele magazine cu echipamente sportive sau farmacii. Dezavantajul major este că sunt ”standard” și nu sunt extrem de confortabile la purtat. Gutierele pe comandă urmează conturul exact al danturii pretejează mai bine și sunt confortabile la purtat.

Gutierele pe comandă se fac la cabinetul stomatologic. Mai întâi, cu ajutorul unui scanner digital 3D se ia o amprentă dentară. Pe baza imaginii, tehncianul confecționează gutiera din tipul de silicon cel mai potrivit și în culoarea aleasă de beneficiar. Medicii specialiști de la Identity Clinic folosesc cea mai modernă aparatură 3D pentru luarea amprentei dentare.

Deși mai scumpă, gutiera pe comandă este alegerea potrivită. Ea este incomparabil mai ieftină decât un tratament de reconstituire a unui dinte, rupt, fisurat sau ciobit. Specialiștii de la Identity Clinic vă pot sfătui care sunt cele mai potrivite gutiere funcție de vârsta copilului, de gradul de dezvoltare și de configurația danturii fiecărui pacient în parte. Și, nu uitați, este mult mai ușor să prevenim o accidentare decât să o tratăm., după!

Citeste si:

Clear Filters

Cu ajutorul stomatologiei digitale, a devenit mai uşor ca oricând să capeţi o dantură perfect dreaptă, fără efort şi fără…

Programează-te acum